Selamat Menyambut Idil Fitri

Assalamualaikum, Kepada semua yang berugama Islam, Selamat Menyambut Idil Fitri. Semoga amal kita diterima olehNya serta diberi peluang untuk bertemu dengan Ramadhan di tahun depan.

Dia Melakukan Yang Terbaik

Ini adalah kisah mengenai Robby, seorang kanak-kanak yang tinggal bersama ibunya yang sudah tua. Ibunya mahu dia belajar bermain piano kerana dia tersangat ingin mendengar anaknya bermain untuknya. Beliau menghantar Robby kepada seorang cikgu piano yang sudi membimbingnya. Walau bagaimanapun ada satu masalah kecil, Robby tidak cenderung kepada muzik justeru dia sangat lambat dalam pembelajarannya. … Continue reading »

Cara Untuk Memotivasi Diri

Motivasi bukan sesuatu yang mudah untuk datang, terutama jika keadaan sekeliling anda tidak menuntut anda untuk sentiasa mempunyai motivasi diri. Anda menyedari yang motivasi merupakan kunci utama untuk pelbagai aktiviti manusia. Anda tidak boleh main-main di sekolah, jika tidak anda mungkin tidak akan dapat masuk universiti, dan seterusnya anda tidak akan mendapat pekerjaan. Dan apabila … Continue reading »