Cabaran Minda

Saya menjemput para pembaca untuk menjawab cabaran minda di bawah. Tiada jawapan betul atau salah, justeru tak perlu fikir panjang-panjang. Jawab saja ikut apa yang terlintas di fikiran, berdasarkan taakulan masing-masing (sebaik-baiknya dalam tempoh 1 minit). Sekumpulan tiga orang – jurutera, doktor dan peguam – menaiki belon udara panas untuk aktiviti luar mereka. Apabila tali … Continue reading »

Alah Bisa Tegal Biasa

Pakar motivasi rata-rata bersetuju bahawa jika sesuatu yang dilakukan berulang kali, ianya akan menjadi kebiasaan. Bila sudah menjadi kebiasaan, agak sukar untuk diubah. Saya nak kaitkan apa yang dikatakan di atas dengan pengalaman saya hari minggu baru ni. Kereta saya rosak justeru terpaksa menggunakan kereta lama saya yang dah lama saya tak pandu. Anak saya … Continue reading »

Hello Dunia!

Selamat datang kepada para peminat blog motivasi. Dengan terbinanya blog motivasi ini, saya berharap saya dapat berkongsi ilmu dan pengalaman yang diperolehi dalam bidang motivasi dan transformasi diri. Saudara/ri semua dijemput untuk memberi pandangan, komen atau maklumbalas ke atas tulisan/catatan yang dipaparkan untuk manfaat kita bersama. Terima Kasih. Ir. Wan Ibrahim